Flex Wonen

Flex Wonen

Nieuwe strategieën om flexibiliteit te organiseren in het woningontwerp- en bouwproces.
Flex03
Flex02 A

In de loop der jaren hebben we een methodiek ontwikkeld waarmee particuliere opdrachtgevers zelf hun woning kunnen samenstellen. Wij bereiden ‘bouwstenen’ voor waarmee men zelf kan bepalen hoe er gewoond gaat worden. Omdat niet iedereen jarenlang avonden bezig wil zijn met het droomhuis. Onze filosofie is dat het ook in een paar avonden moet kunnen.

Het Flex-wonen is een nieuwe manier van ontwikkelen die inspeelt op de veelkleurige marktvraag. Binnen de flexstrategie transformeren we het doelgroep-denken. Normaliter probeert men de vermeende doelgroep in beeld te brengen, waarna één voor iedereen passende woning aangeboden wordt. Wij draaien het om: wij bepalen niet in welke woning de doelgroep zou moeten passen, dat bepalen de werkelijke kopers zelf!

We doen dit vanuit de wetenschap dat binnen een doelgroep heel veel verschillende woonwensen leven. Uitgaande van de veelkleurigheid van de doelgroep ontleden we een woningtypologie in hanteerbare bouwstenen die door kopers of huurders gebruikt kunnen worden om hun woning te combineren. Zij zijn dus zelf de makers van de eigen woning, en kunnen binnen een uur de woning precies passend samenstellen met de prijsstelling in beeld. Instant particulier opdrachtgeversschap waarbij vooral op inhoud gekozen wordt, en niet alleen op de verpakking.

sociaal flex

Westervoeg is een voorbeeld van de potentie van Flex-Wonen voor de allerkleinste portemonnee: met de BAM hebben we een eenvoudige tweelaagse woning ontworpen, maar wel een mooie materialisering: dueco brick en een donkere wasserstrich in een sjieke combinatie. Zodra mensen kiezen voor grotere plattegronden komt het project tot leven, hoe meer er uitgebreid wordt in de tijd, hoe rijker het project zal worden.

Flex24
Flex23

villa flex

De vrijheid om te kiezen, maar binnen een goed afgestemde architectuur in een zorgvuldig ontworpen omgeving. Creëer je eigen villa precies op maat. We doen dit met partners die geloven in die kwaliteit. In traveeën kan de begane grond uitgebreid worden, zowel in de diepte als in de breedte. Daarnaast is de verdieping uitbreidbaar in de breedte.

stapel flex

Een vernieuwend concept: appartementen met een vrij te kiezen beukbreedte. Dat is stedelijk wonen op maat. De tunnel waarmee het betonnen casco gestort wordt is een kwartslag gedraaid, de gevels worden dragend. Alle hoofdinstallaties worden horizontaal onder de vloer in een centrale leidingkoker versleept. Dat biedt een voordeel in de organisatie van de bouw: het casco kan al gestort worden voordat de woningen bekend zijn. De verdiepingshoogte wordt hoger dan strikt noodzakelijk: 2,8m vrije hoogte in de appartementen. Het casco zal na 100 jaar nog steeds zijn waarde hebben door de overmaat in geluidisolatie, galerij/balkon en hoogte.