Kaai 13 Meppel

Kaai 13 Meppel

13 split- level kadewoningen
  • LOCATIEMeppel
  • JAAR2016 - heden
  • OPDRACHTGEVERWVG Ontwikkeling
  • TEAMKoos Kok, Lieke Sauren, Kerstin Hahn, Jan Geert de Bruin
  • STATUSIn ontwikkeling

WONEN OP EEN SCHIEREILAND

Aan het einde van de Prins Hendrikkade vormt het schiereiland een bijzondere plek vlak bij het centrum van Meppel. In de huidige situatie zijn de Buitenhaven en de Schuttevaerhaven nauwelijks te ervaren. In de nieuwe opzet zijn doorzichten gemaakt met een losse, staffelende verkaveling. Door de nieuwe zichtlijnen dwars over het eiland wordt het water rondom voelbaar.

"De compleetheid van de ontwerpen waardeer ik enorm. Bureau Massa laat niet los voordat het ontwerp klopt tot in de puntjes."

Steven Stienstra, projectontwikkelaar bij WOONCONCEPT VASTGOED

“Ingetogen bonkige volumes staan aan de kade, maar van binnen is het een ruimtelijk feest”

Het stoere karakter komt voort uit de bonkige verschuivingen en sprongen in de hoogte. De ingetogenheid van de individuele woningen is schijn: binnen is het een ruimtelijk feest. In deze diepe huizen is gekozen voor een ruime hal en een groots trappenhuis met vide over de volledige hoogte van het huis. Bovenin is een riant daklicht waarmee er binnen een lichte en ruimtelijke sfeer ontstaat ondanks de diepte van de woningen. Dit wordt het ‘hart’van de woning: een centrale ruimte die zicht biedt op de kade en over het water. Deze verbindt de ruim 3m hoge waterkamer aan de achterzijde met de “bel-etage” op de eerste verdieping. Flexwonen binnen dit project is vormgegeven in de hoogte. Woningbreedte en diepte liggen vast, maar er zijn 3 verschillende hoogtes van de woningen, waar kopers voor kunnen kiezen. Vanwege het geringe aantal woningen kunnen we de keuzevrijheid in die 3 hoogtes combineren met indelingen op maat in een individueel proces.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Download dan hieronder de projectbladen

KAAI 13 MEPPEL