Steenwijk West

Steenwijk West

76 woningen huur en koop, 8 wooneenheden begeleid wonen
  • LOCATIESteenwijk
  • JAAR2000 - 2004
  • OPDRACHTGEVERWoonconcept Vastgoed Meppel
  • AANNEMERRoosdom Tijhuis Rijssen
  • TEAMKoos Kok, Jolan Sterrenborg, Joost van der Kooij, Claudia Tjon Soei Len, Carin Jannink
  • STATUSGerealiseerd
Stwk05 plg
Stwk04

RANDEN, WANDEN EN HOVEN

De locatie van het plan is gelegen aan twee verschillende groene ruimten. Het ‘voorpark’ is letterlijk het groene voorportaal met een meanderende rooilijn, terwijl de meer middenwijkse Brink strakker en rechtlijniger van opzet is. Veel woningen oriënteren zich op deze parken, de gevels van de verschillende woningtypen vormen een samenhangend front naar de groene ruimten. Maar het plan heeft ook een ‘binnenkant’: hier zijn ouderenappartementen en levensloopbestendige (eenlaagse) patiowoningen om een dubbelhof georganiseerd. Het dubbelhof heeft twee karakters, een groene galerijtuin en een pleinachtige ruimte.

Wonen rondom een intieme buitenkamer, maar ook contact blijven houden vanuit de woning en patio met buiten, dat maakt deze patiowoningen geslaagd in opzet.

Door de breedte van de herenhuizen kon een diagonale kamer-en-suite georganiseerd worden in dit woningtype; het wonen kan naar keuze aan park of tuin. Het hoogteverschil tussen voor- en achterkamer verleent de woonlaag een grotere ruimtelijkheid.

De brede houten leefgalerijen van de ouderen appartementen met buitenruimtes grenzen aan het groene hof. Hierdoor wordt een levendig gebruik van het hof vanzelfsprekend.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Download dan hieronder de projectbladen

STEENWIJK WEST