CPO Nieuwe Gracht, Delft

CPO Nieuwe Gracht, Delft

Samen jouw woning ontwikkelen in Delft

SAMENBOUW IN DELFT


Ben jij iemand die wil 'samenbouwen', betrokken wil worden in het maakproces van je woning, en je toekomstige buren al vooraf wil ontmoeten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het ontwerp- en bouwproces verloopt via een overzichtelijk stappenplan. Omdat er geen ontwikkelaar is, betaal je wat het project kost. Niet meer en niet minder. Wij ontwerpen de buitenzijde, jij bepaalt je eigen woningindeling zelf!

Inmiddels hebben bureau Massa met een groeiende groep toekomstige bewoners 2 groepskavels in Nieuw Delft bemachtigd. De kavels liggen op een centrale plek midden in Delft, op zo’n 5 minuten lopen van de historische binnenstad en station Delft. Je gaat wonen aan de Nieuwe Gracht, in één van de twee prachtige appartementengebouwen met ongeveer 10 tot 16 koopwoningen, kantoorruimten en diverse gedeelde voorzieningen.

ARCHITECTUUR


Het is belangrijk voor de waarde van de panden dat de gebouwen zich duurzaam en kwalitatief presenteren aan de Nieuwe Gracht. Het worden een mooie bakstenen grachtenpandgevels met karakter. De grote ramen worden omlijst door losse bakstenen kaders met daartussen diepe donkerblauwe of donkergroene voegen. De balkons kunnen (binnen randvoorwaarden) zelf gepositioneerd worden, dus waar het in jouw plattegrond het het beste uitkomt.

Dit initiatief is ontstaan vanuit de samenwerking met een bestaande CPO groep in Rotterdam. De zoektocht naar geschikte locaties voor een ‘Samenbouwproject’ leidde uiteindelijk naar Delft. De gemeente Delft biedt hier de laatste plekken aan voor Samenbouwprojecten, dit is voorlopig de laatste kans voor dit soort ontwikkelingen. Het grondidee was en is vooral om gezamenlijk te wonen zodat we met elkaar het leven kunnen delen. Niet als woongroep maar als buren. Met daarbij de wens om ruimten en spullen naar believen te delen. Maar ook fijn op jezelf als je daar behoefte aan hebt.

PRAKTIJK AAN HUIS

Wonen en werken combineren? Op de kavels is ook ruimte voor andere functies, zoals een kantoor, atelier of praktijk aan huis. Op de begane grond is voorzien in een ruimte van maximaal 100 tot 125 vierkante meter. Twee kleinere units zijn ook mogelijk. Dus als je je eigen bedrijf in het gebouw wilt vestigen kom dan langs om de mogelijkheden te bespreken.

Ook wordt het een duurzaam plan: alle woningen worden voorzien van aardwarmte, dit betekend vloerverwarming in de winter en verkoeling in de zomer. Een lage energierekening dus!

ONTWERP JE WONING!

Er is veel keuze in het plan, je kunt zelf je woning bepalen, zowel de plek als de grootte daarvan. Van een studio van 35 m2 tot een riant appartement van 120 m2. De woningen groter dan 50 m2 beschikken over een balkon van 7 m2. Ook een gezamenlijke logeerruimte is een mogelijkheid, of bijvoorbeeld een klusruimte. Het is een gebouw voor starters, ondernemers, maar ook voor bijvoorbeeld een (samengesteld) gezin of rijpere bewoners. We bouwen geen anoniem appartementencomplex, maar een leuke buurt met elkaar.

DOE JE MEE?


Als architectenbureau zijn wij gespecialiseerd om op een efficiënte en daadkrachtige manier CPO-projecten vorm te geven.

CPO Nieuwe Gracht biedt ruimte aan mensen die verder willen kijken dan de gangbare woningbouw waar alles standaard is! Kom naar de informatieavond op dinsdagavond 18 juli om 20:00 uur, op ons kantoor in Rotterdam Centrum, Baan 74. Je dient je aan te melden bij Anne Ketelaar, naar mail adres is ak@bureaumassa.nl

SCHRIJF JE HIER IN!