Leeuwenhoek Delft

Leeuwenhoek Delft

Samen jouw woning ontwikkelen in Delft

SAMENBOUW IN DELFT


Binnenkort kunnen we inschrijven op één van de 6 groepskavels in Nieuw Delft. De kavels liggen op een centrale plek midden in Delft, op zo’n 5 minuten lopen van de historische binnenstad en station Delft. Je gaat wonen aan de Nieuwe Gracht, in een prachtig appartementengebouw met ongeveer 10 koopwoningen en diverse gedeelde voorzieningen. Doe je mee? Als architectenbureau zijn wij gespecialiseerd om op een efficiënte en daadkrachtige manier CPO projecten vorm te geven.

De groepskavels liggen aan de Nieuwe Gracht onder nummer 6.6. De kavels (GZ03 - GZ07) hebben verschillende kwaliteiten, en we hebben al een voorkeursvolgorde bepaald. Na de loting (1 april) zullen we uit de nog beschikbare kavels voor de best gelegen kavel opteren. Op alle kavels is ruimte voor een beperkte eigen tuin. Een daktuin behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast worden de kavelkopers eigenaar van een gezamenlijke binnentuin. We kunnen gebruikmaken van een gedeelde parkeergarage met een beperkt aantal plekken. Maar door de handige ligging neemt u net zo gemakkelijk de fiets, trein, bus, tram of (elektrisch) deelvervoer. Wonen en werken combineren? Op de kavels is ook ruimte voor andere functies, zoals een kantoor, atelier of praktijk aan huis.

Het werkelijke gevelontwerp komt later, maar we denken al wel aan een mooie baksteengevel met karakter. Zoals stoere havengebouwen karakter hebben. Een mooie grachtenpandgevel met een gelaagde opbouw, en wellicht met houten elementen. In de eerste fase kunnen we referentiebeelden verzamelen. Bureau MASSA als architect houdt regie over het gevelontwerp, de plattegronden (de indeling van de woningen) is helemaal vrij en naar keuze van de deelnemer.

Wij werken voor een bestaande groep: Het Vriendenerf Delft. De site vind je hier: https://www.vriendenerfrotterd... Op dit moment is de groep het Vriendenerf nog op zoek naar mensen die Delft leuk zouden vinden als woonplaats. De woonwens is vooral om gezamenlijk te wonen zodat we met elkaar het leven kunnen delen. Niet als woongroep maar als buren. Met daarbij de wens om ruimten en spullen te gaan delen. Samen werken, samen eten, samen tuinieren, samen recreëren. Maar ook fijn op jezelf als je daar behoefte aan hebt. Een eigen huis dus en een stukje met elkaar delen zoals bv een dakterras en een gezamenlijke eet/logeerkamer. Alles ligt nog open en wordt met elkaar besproken en besloten.

De gemeente Delft vraagt om vóór 26 maart in te schrijven voor de groepskavels in nieuw Delft. Daarna, op 1 april, vind de kavel loting plaats. Hoe meer deelnemers, hoe groter de kans op succes. Schrijf je hieronder vrijblijvend in voor Delft, en we benaderen je binnenkort voor een presentatie en kennismaking. Samen met jullie ontwikkelen we daarna een mooi plan met appartementen geheel op maat. Dat betekend dat je zelf je woning helemaal naar wens kunt indelen. Daarnaast kunnen we zelf invulling geven aan andere, deels gedeelde voorzieningen die wenselijk zijn. Als we positie krijgen kunnen we gelijk aan de slag met het ontwerp. De planning van de gemeente Delft is voortvarend, dus het wordt zeker geen langdradig proces. Wij als architect en procesbegeleider zullen de deelnemers zoveel mogelijk ontzorgen.

SCHRIJF JE HIER IN!