Overhoeks Rotterdam
47 appartementen met commerciële ruimte en parkeergarage in CPOZo kan CPO er ook uitzien: Een stedelijke architectuur en een gestroomlijnd proces met de bewoners. Een volwassen alternatief voor "samen bouwen aan de stad".
Zo kan CPO er ook uitzien: Een stedelijke architectuur en een gestroomlijnd proces met de bewoners. Een volwassen alternatief voor "samen bouwen aan de stad".
Schetsontwerp voor ca. 90 woningen aan de Oranjeboomstraat. Een “primus interparus” met een hoog duurzaamheidsniveau.
Bureau Massa heeft met de toekomstige bewoners 2 groepskavels in Nieuw Delft bemachtigd. De kavels liggen op een centrale plek midden in Delft, op zo’n 5 minuten lopen van de historische binnenstad en station Delft.
Op het NOAD terrein in Tilburg geeft de gemeente CPO projecten de ruimte. Als architectenbureau zijn wij gespecialiseerd om op een efficiënte en daadkrachtige manier CPO projecten vorm te geven.
De oorspronkelijke hoofdvolumes van boerderij en schuur komen terug in een nieuwe vorm. Een ensemble van drie woningen dat recht doet aan de cultureel historische waarden in één van de laatste stukjes polderlandschap van Prinsenland.
Een hoogstedelijk plan op Katendrecht aan de Maashaven. Vier stoere havengebouwen, onderling verbonden met bruggen, trappen en een verrassend groene binnenwereld.
Initiëren, inspireren, samenwerken en ontwikkelen. Een unieke kans om voor toekomstige bewoners vanuit de kwaliteit van wonen en architectuur een project te ontwikkelen met een hoge duurzaamheidsambitie.
Net buiten de vestingsmuren van Zwolle ligt Katwolderplein. Hieraan staat het woonblok met kleine appartementen en gezinswoningen, optimaal licht en ruimtellijk van karakter.
Wonen op een schiereiland aan de Prinshendrikkade in Meppel. 3 Stoer en ingetogen woningblokjes staan als bonkige volumes op de kade. Van binnen is het een ruimtelijk feest.
Beschermd wonen in een humane omgeving. Het haakvormige appartementen gebouw omarmt een besloten tuin en aan de straatzijde bieden de balkons privacy voor een kwetsbare doelgroep.
Studie naar verkavelingen en typologieën van gezinswoningen in t groen, waarbij het wonen is geordend rondom een erf of terp, in een losse setting.
Op het kruispunt tussen Vreewijk, Hillesluis en Bloemhof krijgt een divers programma plek in een krachtig solitair gebouw met zachte randen. Een ringvormig gesloten bouwblok met luwe leestuin.
De combinatie van twee typologiën: de galerijflat en het Hollandse hofje, maakt de Corneliahof tot een succes. Het beste van twee werelden in één woongebouw.
Een karakteristiek plan met een rijkdom aan woonprogramma en (zorg-)voorzieningen. 100% Zuid als emanciperende aanjager voor de buurt.
Een nieuw fijnmazig en levendig woongebied nabij het centrum met zeer eigen karakter. Een bijzondere combinatie van concepten: Flex-wonen, het IQ-systeem en een daktuintypologie in één project.
In de jaren ’50 wijk Corpus Den Hoorn - Noord in Groningen is Collectief Particulier Opdrachtgeverschap op grote schaal toegepast. Vrijheid voor 100 opdrachtgevers binnen een samenhangende duurzame buurt.
Het Flex-wonen is een manier van ontwikkelen die inspeelt op de veelkleurige marktvraag. Wij bepalen niet in welke woning men zou moeten passen, dat bepalen de werkelijke kopers zelf!
Een optimistische jaren ’50 sfeer herleeft in een moderne jas. De woonblokken sluiten aan op het park met grondgebonden appartementen op de kopse kant.
Meanderende leefgalerijen verbinden een compact ensemble van gebouwen voor wonen en zorgfuncties. Landschap en architectuur grijpen in elkaar.
Eigenzinnige architectuur passend in de context van het tuindorp Heijplaat. De uitvergrote trapgevels van de woningen versmelten met de dakkapellen. ‘Pittoresk met peper en zout.’
Beschutte groene hoven met 270 woningen achter een lange wand van appartementen. Deze lange wand keert het spoorgeluid en lost het parkeren op in de plint.
Een stoer en rank appartementen-gebouw steekt met zijn steile kap boven de bebouwing uit en een laag woonblok scheert er met een beschutte galerij langs.
Strakke architectuur en een goede openbare kwaliteit tussen de blokken maken de nieuwe configuratie van de jaren ’50 stempelpatronen tot een succes.
Voor deze grootschalige herstructurering ontwierpen we een veelheid aan laagbouw woningtypen passend in de tuinstedelijke context van het oude plan van Berlage.
Met diverse woningtypen worden de wanden van twee parken geformeerd en ontstaat er een nieuw dubbelhof in het hart van het plan.
Voorgeschreven traditionele materialisering wordt gecombineerd met een uitgesproken bonkige plastiek. Een vinex-opgave met een tuinstedelijke architectuur.